Bel direct of laat u terugbellen
+31 (0)13 522 9099
Lidmaatschap BPOB

Lidmaatschap BPOB

Lidmaatschap BPOB

Wij zijn als professioneel recherchebureau aangesloten bij de Branchevereniging Particuliere Onderzoeksbureaus (BPOB). De BPOB houdt toezicht op de kwaliteit van de dienstverlening van de aangesloten recherchebureaus. Daarbij wordt onder andere getoetst of de leden zich houden aan de toepasselijke wet- en regelgeving en de Privacygedragscode. Dit heeft als doel om de privacybelangen van betrokkenen te beschermen en de professionaliteit van de aangesloten recherchebureaus te waarborgen. Leden kunnen 4 keer per jaar deelnemen aan de ledenvergadering en om ieders kennis up to date te houden, organiseert de BPOB regelmatig kennissessies die door leden bijgewoond kunnen worden.

Alle leden van de BPOB hebben een vergunning van het Ministerie van Justitie en Veiligheid met een daaraan gekoppeld POB-nummer en ze zijn goedgekeurd door de afdeling Korpscheftaken van de Politie (gele pas). Deze gegevens worden gecontroleerd voordat een recherchebureau zich als lid kan aansluiten bij de BPOB. Niet alle recherchebureaus in Nederland met een POB-nummer zijn aangesloten bij de BPOB. De lijst met vergunde recherchebureaus is echter voor opdrachtgevers niet eenvoudig te controleren. Wilt u voor een niet bij de BPOB aangesloten bureau controleren of het een legitiem bureau is, dan zult u contact op moeten nemen met Justitie of met de afdeling Korpscheftaken van de politie binnen uw regio. Door een bij de BPOB aangesloten recherchebureau in te schakelen, weet u in ieder geval dat u zaken doet met een legitiem en professioneel recherchebureau.

 

Klik hier om de leden van de BPOB te bekijken.

Wij werken volgens de privacy gedragscode sector Particulier Onderzoeksbureau. Voor het verrichten van identiteitscontrole en forensisch onderzoek zijn wij in het bezit van een vergunning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie onder POB nummer 1220. Daarnaast is ons register aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder meldingsnummer m1436551.